La nostra història

Can Boix de Peramola

La nostra història

1763

Han viscut en aquesta casa pairal deu generacions de la família Pallarès. Fins ben entrat el segle XX, aquesta família, com totes les de la comarca, només menjava allò que donava la terra. Es posaven les botes quan havia bona collita i passaven gana en temps de sequera, pedrada o gelades rigoroses.

1931

El 1931, Josep Mª Pallarès i Balagué, veient que amb les terres que tenia, poques i dolentes, cada dia anava de mal en pitjor, va pensar en arreglar algunes parts de la casa per poder rebre alguns possibles estiuejadors, ja que llavors es va començar a donar 10 dies de vacances a les indústries i la gent de ciutat començava a sortir a descobrir el país.

Aquest Pallarès va fer arribar aigua corrent a l’interior de la casa i va començar a produir llum elèctrica amb una turbina. Es pot afirmar que la família Pallarès va ser pionera en crear un espai on rebre l’incipient turisme en un lloc completament aïllat.

Els veïns del poble ho criticaven, tractant als Pallarès d’il·lusos, però Josep Mª Pallarès i Balagué va arribar a veure com aquell pressentiment va donar fruit, i com la casa de camp pobra i oblidada s’anava transformant en un hotel de renom.

L'Hotel

L’any 2023 la Família Pallarès decideix donar el relleu en la gestió de l’hotel a l’empresa catalana Slow Life Hotels, per a estar alineats quant a valors i amor per l’hoteleria de detall i acurat servei.