Destinació i activitats

Can Boix de Peramola

La comarca de l’Alt Urgell té una superfície de 1446,9 km2 i ocupa el 4,5% de Catalunya, amb una població de més de 22.000 habitants.

Situat al nord-oest de Catalunya, el nord de l’Alt Urgell està presidit per les muntanyes del Pirineu i limita amb Andorra; l’est limita amb les terres de la Cerdanya, el Berguedà i el Solsonès; l’oest amb les del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà; i el sud, amb la Noguera.

A l’extrem sud de la comarca, a cavall entre l’Alt Urgell i la Noguera, trobem el Pantà de Rialb.

Entre els 2 pantans, a la zona sud de l’Alt Urgell, es troba l’Hotel Can Boix de Peramola. Un enclavament estratègic i sobretot privilegiat.

La situació de l’Alt Urgell enmig d’altres comarques facilita l’accés a una gran quantitat de rutes d’interès turístic i natural.

Activitats

Turisme de motor

Senderisme

Rafting, piragüisme i hidrospeed

Patrimoni i cultura

Jaciment de dinosaures

Rutes en 4x4

Pesca

Tota la província de Lleida, tant la zona prepirinenca com la zona pirinenca, destaca per les seves bones carreteres amb poca circulació i els seus paisatges ideals per al turisme de motor. Curves atractives entre impressionants paisatges, tranquil·litat i tota la carretera per gaudir de la teva moto.

Can Boix té una òptima ubicació a 9 km del Museu de la moto de Bassella, amb bon accés i totes les instal·lacions per a motoristes.

Can Boix de Peramola està situat als peus del massís de Sant Honorat – Roca del Corb, i de la serralada d’Ausbenç, punt de partida de diverses rutes de senderisme al sud de l’Alt Urgell.

Proposem una sèrie de rutes a peu autoguiades, amb diferents graus de dificultat, totes amb punt de sortida i arribada al propi hotel. La majoria es poden fer durant tot l’any i algunes són ideals per anar amb nens. El paisatge capriciós que ofereixen les roques i les valls del prepirineu, així com els atractius del romànic, la flora o la fauna del nostre entorn, són l’incentiu perfecte per sortir a passejar i gaudir de la natura.

Can Boix de Peramola forma part de la marca Senderisme a Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme.

Al Parc Olímpic del Segre (La Seu d’Urgell), als canals d’aigües braves i tranquils, podràs practicar ràfting, piragüisme i hidrospeed en qualsevol època de l’any. Unes instal·lacions úniques i un personal altament qualificat permeten gaudir de les sensacions de les aigües braves amb total seguretat.

També hi ha la possibilitat de fer ràfting al riu Noguera Pallaresa, a la veïna comarca del Pallars Sobirà. No dubtis a preguntar-nos per les empreses que es dediquen a aquest esport.

L’Alt Urgell és un paradís per als amants de l’arquitectura. Esglésies, pobles, cementiris i rutes romàniques i medievals t’esperen enmig d’un paisatge únic i ple de màgia.

Et recomanem els nostres 2 imprescindibles:

El Pont d’Ogern: servia per travessar la Ribera Salada, unint la part d’Ogern i Oliana amb Madrona. Era l’únic pont de la zona. Es tracta d’una estructura difícil de datar. Podria ser de tradició romànica o gòtica.

L’església de Sant Climent de Coll de Nargó: del segle X o principis del segle XI, és d’arquitectura romànica-lombarda, amb una sola nau i coberta a dues aigües. Va ser restaurada per l’arquitecte modernista Milà i Fontanals.

El jaciment d’ous i niu de dinosaures Coll de Nargó és considerat per la comunitat científica com un dels tres més importants del món.

Per difondre la importància del jaciment, s’ha creat un museu on s’escenifica el període en què els dinosaures es van estendre per tot el planeta i es presenten les principals hipòtesis sobre la seva extinció. La visita es completa amb el “Mirador del Cretaci”, un jaciment paleontològic obert al públic on es poden veure petjades, ous de dinosaure i restes de vegetació del Cretaci.

Endinsa’t en paratges d’excepcional bellesa i gaudeix de la natura en indrets gairebé inaccessibles. Hi ha diferents rutes al voltant de l’hotel, amb una durada variable que va des d’unes poques hores fins a tot el dia.

També pots fer un recorregut pels circuits que l’empresa Bassella Experiences té a la localitat de Bassella. Hi ha 3 circuits privats: un per a l’aprenentatge, un altre per als professionals i un altre per a situacions extremes dins de la conducció 4×4.

Bassella Experiences disposa d’una escola per a aficionats a aquest esport i disposa d’una flota de vehicles bastant completa.

L’Hotel Can Boix de Peramola està situat a 2 km del riu Segre, un lloc ideal per a la pesca de truita.

És important consultar la normativa vigent en matèria de pesca recreativa, així com disposar de llicència de pesca a Catalunya. Tant la llicència com els permisos respectius per a cada dia i zona on es vulgui pescar es poden tramitar a través de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.

A Can Boix de Peramola podem ajudar els nostres hostes en els tràmits administratius per adquirir la llicència i els permisos.